Avagy hogyan leszünk tanyasi túlélők...

Zsoci tanya

Zsoci tanya

Dilemma

2018. június 19. - Zsoci0816

A múlt héten találtunk egy kis tanyát Mezőhéken. Bár nem mostanában terveztük a tanyasi élet megkezdését, de most mégis úgy tűnik, hogy megvalósulni látszik. Még nagy dilemmában vagyunk. Felhívtam az ingatlanirodát, aki hirdeti. nagyon kedves úriember beszélt a házról. nem túl nagy 45 nm körül van és egy kb 1000 nm telek van hozzá. Állattartásra kiválóan alkalmas. Van pince is, akár két autó is befér. A ház abszolút lakható. És nagyon jutányos az ára.

Először arra gondoltunk, hogy megvesszük és kb egy évig csak lejárkálunk és csinosítgatjuk. Addig pedig maradunk az albérletben. De aztán zsolti elkezdte sorolni a nehézségeket. Az utazás oda vissza kb 300 km, és vagy 4 óra. Úgy 10.000 Ft lenne alkalmanként. és hiába csinosítgatjuk a házikót és a kertet, nem biztos, hogy sok minden megmaradna. Félő, hogy az elhagyatott házat kifosztanánk. Azt pedig semmiképp sem szeretném. De nagyon olcsó az ingatlan. Az ingatlanossal egy csomó mindenről beszélgettem. Munkáról, meg a terveinkről és nagyon pozitívan állt hozzá. Nem mondta, hogy hülyeséget csinálunk, persze tudom, hogy neki abból van pénze, ha elad egy házat, de őszintének tűnt. Mondjuk én meg túl naiv vagyok. De hát istenem, ilyennek is kell lenni. :)

Szóval nem tudom, hogy mi legyen. én annyira szeretném. Félek, hogy akkor, amikor tényleg rászánjuk magunkat, nem lesz olyan ház, ami tetszene és megfelelő lenne. Jó persze még ezt is meg kell nézni, meg körbe kell járni a területet és minden infót megszerezni, ami csak szükséges, de tényleg nem tudom. Zsolti néha nagyon negatívan tud hozzáállni dolgokhoz és nem feltétlenül hisz a sikerben, de eddig általában ezt tudtam kezelni. Ha látja, hogy együtt képesek vagyunk rá, akkor mindjárt megváltozik a véleménye.

Úgyhogy még gondolkodom kicsit.

A bejegyzés trackback címe:

https://gazdalkodjunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6714057546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása