Avagy hogyan leszünk tanyasi túlélők...

Zsoci tanya

Zsoci tanya

Az első pillanatok

2018. június 11. - Zsoci0816

Kedves Blogolvasók!

A Gazdálkodjunk blogot azért indítottuk, hogy megosszuk veletek azt a kalandos, szenvedélyes, vicces, és minden bizonnyal érdekes utat, melyet férjemmel és kislányommal teszünk meg egy budapesti paneltól a vidéki tanyavilágig.

Nagy álmunk, hogy tanyát, gazdálkodást vezessünk, ám erre eddig nem volt lehetőségünk. Korábban már tartottunk állatokat, és lelkesen készítjük a házi, kézműves ételkiegészítőket, de az igazi tanyasi élet még várat magára. Úgy gondoltuk nem lehet igazán korán elkezdeni a felkészülést lelkileg is, és ez egy jó tapasztalatszerzési pont is lehet. Várjuk majd minden bejegyzésre az észrevételeiteket, véleményeteket, javaslatotokat. Minden tanácsot megfogadunk és a jó ötleteket kipróbáljuk, az eredményéről beszámolunk. 

Tulajdonképpen a cél az, hogy a jelenlegi panelből kijussunk egy Budapesttől jó messzire lévő faluba, lehetőleg egy tanyára, vagy legalább egy jó nagy telekkel megáldott ingatlanba. Pénzünk persze nuku, de ez nem keserít el minket. Lelkesek vagyunk és gondosan megtervezünk mindent. Egy saját kis gazdaságot szeretnénk felépíteni, mindenféle háziállattal, és jó nagy veteményessel, fóliasátorral, gyümölcsfákkal. Szeretném a mostani görcsös, feszült irodai munkámat feladni és a saját gazdaságunkból élni. Piacon árulni a megtermelt zöldséget, gyümölcsöt, az elkészített ételízesítőt, befőtteket, savanyúságot, házi sajtot és akár a saját magunk által készített kis csecsebecséket. Kell még pár év, mire a korábban felvett hiteleink kifutnak. Addig nem merjük bevállalni, hiszen eladósodni semmiképp nem szeretnénk. Addig tervezünk, gyakorolunk, és gyűjtjük az információkat.

Remélem olyan követőkre fogunk itt találni, akik segítő szándékkal osztják meg velünk észrevételeiket.

Induljon hát az utazás!

Üdv

Zsoci
Zsolti & Juci

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gazdalkodjunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8914040154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása