Avagy hogyan leszünk tanyasi túlélők...

Zsoci tanya

Zsoci tanya

Tanyanézőben

2018. június 30. - Zsoci0816

Az elmúlt héten Zsoltival egy tanyát is megnéztünk Mezőhéken. Csak kíváncsiságból. De én nagyon beleszerettem. Persze nem vettük meg, csak megnéztük az ingatlanossal.

Mezőhék egy cca.340 fős falucska Mezőtúr mellett. Egy álalános iskolája van, ami 1-4 osztályig várja a tanulókat. A tanya a falu szélén található, a főútról nyílik egy kis fás bejárat. Végig fasor díszíti az utat. Összesen 4 ház és egy műanyagfeldolgozó található az utcában. Az első egy kisebb gazdaság, tehenekkel és egyéb állatokkal, a második az amit megnéztünk és még két lepukkant parasztház. De mindegyik lakott, kivéve a miénk.

A ház egész nagy, két és fél szoba. Nagy konyha és nagy fürdőszoba. Kamra is van, amiben azonnal a saját kis termékeinket láttam lelki szemeim előtt. Padlás és egy hatalmas pince is van. Utóbbi jelenleg műhelyként működik, de akár két autó is befér. Az épület egész jó állapotban van, bár Zsolti szerint a tető kicsit be volt szakadva. A házban sok a felújítandó, ráadásul az egyik szobában felszedték a parkettát is. De ettől függetlenül azonnal megvettem volna és már költöznék is. De persze ez nagy meggondolatlanság lenne.

A telek mérete nem emlékszem, hogy mennyi volt, de egész nagy. Néhány kisebb melléképülettel disznóknak és csicsiknek. És egy kombájn, egy lovaskocsi és egy utánfutó is járt volna a házhoz ajándékba :) Így utólag egyébként kicsi volt a telek. Annyi mindent szeretnék az udvarban, hogy túl zsúfolt lenne. Hiszen szeretnék kecskét, birkát, emut, mindenféle baromfit, kacsát, libát, fürjeket meg malackát is. Emellett fóliasátrat és egy melegházat is. Tudom ezek nagyon nagy álmok, de bizts vagyok benne, hogy elhatározás kérdése. Ha összefogunk Zsoltival akkor meg tudjuk valósítani az álmainkat. Erre törekszünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://gazdalkodjunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8814083835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása